Keski-Uudenmaan kunnat selvittävät yhteisen kunnallisen pysäköinninvalvonnan mahdollisuuksia

28.08.2023

Kunnissa selvitetään, voisiko kunnallisen pysäköinninvalvonnan järjestää yhteistyössä naapurikuntien kanssa mahdollisesti osana kuntien yhteisen Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen toimintaa.

 

Yhteistyö myös pysäköinninvalvonnassa mahdollistaisi toiminnan jatkuvuuden, pysäköinnintarkastajien turvallisemmat työskentelytavat sekä ilta-, viikonloppu- ja tapahtumavalvonnan.

Kunnallisen pysäköinninvalvonnan laajeneminen Järvenpäästä ja Keravalta Nurmijärvelle, Mäntsälään ja Tuusulaan voisi myös helpottaa tiiviisti rakennettujen kuntakeskustojen ja uusien asuinalueiden pysäköintiongelmia.

Asiaa valmistellaan kuluvan syksyn aikana selvityksessä mukana olevissa kunnissa Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Tuusulassa.

Suunnitelmien mukaan kunnissa tällä hetkellä toimivat kunnalliset pysäköinnintarkastajat siirtyisivät vanhoina työntekijöinä vastuukunta Tuusulan palvelukseen Keski-Uudenmaan ympäristökeskukseen ja kunnalliseksi pysäköinninvalvojaksi palkattaisiin lakimies, joka vahvistaisi ympäristökeskusta myös muissa viranomaistehtävissä.

Mikäli kunnat päättävät yhteisestä pysäköinninvalvonnasta syksyn 2023 aikana, toiminta voisi käynnistyä vuonna 2024.

Takaisin