Laatuhäiriö vedenjakelussa Järvenpäässä Ruskopolun, Päiväpolun, Usvapolun ja Auertien alueella

28.05.2019

Järvenpäässä on havaittu vesijohtoverkostossa laatuhäiriö Ruskopolun, Päiväpolun, Usvapolun ja Auertien alueella. Tilannetta voi seurata Järvenpään kaupungin sivulla.

*****************************************************************

Päivitys  28.5.19 klo 12.15

Häiriölueen rajausta on saatu arvioitua tarkemmin ja näyttäisi, että häiriöalue on osalla Auertien aluetta, suuntautuen Ruskopolun alueen suuntaan.

Alueella tehdään edelleen vesijohtoverkon huuhtelua ja keittokehotus on edellen voimassa alkuperäisen häiriökartan alueella.

Ruskopolulle järjestetään toinen väliaikainen vedenjakelupiste lähikaikoina.

Seuraava tiedote arviolta klo 16.00.

Pahoittelut aiheutuneesta haitasta.

Lue alla oleva tarkempi aiempi tiedote asiasta.

Järvenpään Vesi

********************************************************************

Vesijohtoverkostossa on Järvenpäässä havaittu laatuhäiriö Ruskopolun, Päiväpolun, Usvapolun ja Auertien alueella. Laatuhäiriö on syntynyt, kun kaukolämmössä käytettävää vettä on päässyt vesijohtoverkostoon kaukolämmön laitevian takia. Laatuhäiriön aiheuttaja ei ole vielä tiedossa ja kaukolämpöyhtiö tutkii alueen kiinteistöjen kaukolämpölaitteistoja ja selvittää parhaillaan aiheuttajaa.

Laatuhäiriö ilmenee veden värinä, joka on vihertävä. Vihertävä väri on karamelliväriainetta, joka on vaaratonta, mutta veden käyttöä talousvetenä tulee rajoittaa, koska kaukolämpöverkon veden laatu ei täytä talousvedeltä vaadittua laatua.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen terveysvalvonnan suosituksen mukaan talousvettä tulee keittää vähintään 5 minuuttia, mikäli vetää käytetään ruoanvalmistuksessa ja juomavetenä. Suihkua voi käyttää normaalisti.

Väliaikainen vedenjakelupiste avataan Päiväpolun ja Auertien risteyksessä olevalle P-alueelle.

Verkoston huuhtelu on aloitettu. Verkoston huuhtelu saattaa aiheuttaa myös sakkaumien irtoamista verkostosta, aiheuttaen veden värjäytymistä ruskeaksi.

Vesijohtoverkostosta otetaan vesinäytteet laadun varmistamiseksi ja häiriötilanteen ja keittokehotuksen päättymisestä ilmoitetaan erikseen, kun laadultaan puhtaat vesinäytetulokset on saatu.

Tilannetta päivitetään tälle verkkosivulle arviolta tänään 28.5.19 klo 12.00.

Alueesta löytyy häiriökartta.

Pahoittelut aiheutuneesta haitasta.

 

Lisätietoja tarvittaessa:

Toimitusjohtaja Ari Kaunisto 040 315 3875

Verkostopäällikkö Hannu Veid 040 315 2465

Työajan ulkopuolella 040 315 2033

Takaisin