Mäntsälänjoen-Mustijoen tila ja tulevaisuus -seminaari

03.10.2019

Seminaari järjestettiin Hirvihaaran kartanossa tiistaina 8.10.2019. Seminaarin esitykset löytyvät alta.

Ohjelma

8.30   Aamukahvi

9.00   Tilaisuuden avaus,
ympäristökeskuksen johtaja Risto Mansikkamäki, Keski-Uudenmaan ympäristökeskus

9.15  Mäntsälänjoen-Mustijoen veden laatu ja eliöstön tila,
toiminnanjohtaja Juha Niemi, Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry

10.15  Mustijoesta elävä lohijoki ry:n tavoitteet joen tilan parantamiseksi,
puheenjohtaja Kari Marttinen, Mustijoesta elävä lohijoki ry

10.30  Mustijoen vesistön virtavesien kalatalouden kehittämissuunnitelma,
kalataloussuunnittelija Sampo Vainio, Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry

11.30  Keskustelua aamupäivän aiheista

11.45  Lounas

12.45  Mäntsälän kirkonkylän puhdistamon toiminta ja puhdistustulosten seuranta,
käyttöinsinööri Iida Hyytinen, Nivos Oy

13.15  Mäntsälänjoen kunnostuksen toteutus Mäntsälän kirkonkylällä,
johtava asiantuntija Marko Sjölund, Vahanen Environment Oy

13.45  Kahvi

14.15  Maatilojen toimenpiteet vesistökuormituksen vähentämiseksi Mäntsälässä,
hankevastaava Janne Heikkinen VILKKU Plus-hanke, Keski-Uudenmaan ympäristökeskus

14.45  Mustijoen merkitys luontoyrittäjälle,
luontoyrittäjä Julia Loukia, Elämyksen taika, Mäntsälä

15.15  Keskustelua

Seminaarin lopuksi tutustuimme Juha Niemen ja Sampo Vainion johdolla kartanon vieressä sijaitsevaan Lukkokoskeen ja koskella tehtyihin kalataloudellisiin kunnostuksiin.

Seminaari järjestettiin yhteistyössä Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry:n ja Mustijoesta elävä lohijoki ry:n kanssa. Nivos Oy:lle kiitos osallistumisesta seminaarin kustannuksiin.

Lue lisää aiheesta:

Mustijoen vesistön virtavesien kalatalouden kehittämissuunnitelma.

Mäntsälän kirkonkylän puhdistamon kuormitustarkkailun tulokset löytyvät Nivos Oy:n sivuilta.

Lisätietoja ympäristösuunnittelija Anu Tyni, puh. 040 3144 728, etunimi.sukunimi@tuusula.fi

 

 

 

Takaisin