Vieraslajeja torjutaan Soolotalkoot-kampanjassa Järvenpäässä, Keravalla ja Mäntsälässä

Banneri 950x400px-1 soolotalkoot

Järvenpään kaupunki, Keravan kaupunki ja Mäntsälän kunta osallistuvat tänä kesänä valtakunnalliseen Soolotalkoot -kampanjaan, joka kannustaa kaikkia torjumaan vieraslajeja. Talkoissa mukana olevat kaupungit ja kunnat osoittavat talkooalueet, joilla asukkaat voivat osallistua vieraslajien torjumiseen mihin aikaan tahansa. Kaupunki/kunta tuo kohteille vieraslajikehikot, joihin on kiinnitetty toimintaohjeet ja lajikyltit vieraslajien tunnistamista varten. Asukkaat voivat osallistua talkoisiin hävittämällä vieraslajeja alueella itselleen sopivana aikana. Vieraslajikehikot ovat kohteissa elokuun loppuun sakka. Kaupunki/kunta huolehtii kehikoiden tyhjentämisestä ja jätteiden hävittämisestä.

Asukkaat voivat järjestää Soolotalkoita myös omavalintaisissa paikoissa. Muistathan tällöin varmistaa luvan talkoisiin maanomistajalta. 

Tervetuloa Soolotalkoilemaan yksin, yhdessä tai porukalla!

Kohteet:

Kohteet on merkitty alla olevaan karttaan.

Keravan Soolotalkoot -kohde:

Keinukallion ulkoilualue, jossa torjutaan komealupiinia ja jättipalsamia. (Keinukalliontien välikaistojen ja ulkoilureittien reunoilla vieraslajeja torjutaan myös tihentämällä niittoja, minkä vuoksi talkoilijoiden kannattaa keskittää kitkentä reuna-alueiden ulkopuolelle.) 

Järvenpään Soolotalkoot -kohde:

Loutinoja, jossa torjutaan jättipalsamia. Kehikot löytyvät Johdinkatu 3:n kohdalta tien molemmin puolin

Mäntsälän Soolotalkoot -kohteet:

Lietonojan lampi (Koulutie) ja Mustamäki (Vuohimäentien pää), joissa torjutaan jättipalsamia ja lupiinia