Uimavesien laatu hyvä EU-rannoilla

09.06.2016

Kevään ensimmäiset EU-rantojen uimavesinäytteet otettu Keski-Uudenmaan ympäristökeskus otti kevään ensimmäiset uimavesinäytteet 2.6.2016. Uimavesien laatu oli mikrobiologisesti hyvä. Näytteistä tutkittiin sekä suolistoperäiset enterokokit että Escheria coli -bakteerit.

Näytteet otettiin EU-uimarannoilta eli yli sadan päivittäisen kävijän rannoilta. Rantoja ovat Tuusulassa Urheilupuiston, Häklin ja Rusutjärven uimarannat ja Nurmijärvellä Tiiran ja Sääksin rannat. Järvenpään uimavesinäyte otettiin Tervanokan uimarannalta ja Mäntsälän näytteet Keravanjärveltä kunnan rannalta sekä Hunttijärveltä Saaren uimarannalta.

Uimavesien mitatut lämpötilat näytteenoton yhteydessä olivat Tuusulassa: 20,6 - 20,9 °C, Järvenpäässä: 21,4 °C ja Nurmijärvellä: 19,3 °C. Mäntsälästä ei ole mittaustulosta.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus valvoo vedenlaatua uimakauden aikana

Ympäristökeskus ottaa näytteet toiminta-alueensa uimarannoilta vähintään kolme kertaa uimakauden 15.6. - 31.8.2013 aikana. EU-rannoilta näytteet otetaan neljä kertaa kesän aikana.

Ympäristökeskus valvoo uimarantojen vedenlaatua Keski-Uudellamaalla seuraavilla rannoilla:
• Tuusulassa: Urheilupuiston lammella, Häklin lammella, Rusutjärven rannalla, Jokelan lammen rannalla ja Keravanjoella Kellokosken rannalla;
• Järvenpäässä: Tuusulanjärvellä Tervanokan ja Vanhankylän niemen rannoilla;
• Mäntsälässä: Sahajärvellä Hautjärven rannalla, Hunttijärvellä Levannon ja Saaren rannalla, Keravanjärvellä kunnan rannalla, Mustijoella Nummisten rannalla, Isojärvellä Onkimaan rannalla, Sahajärvellä Sahajärven virkistysalueen rannalla ja Kilpijärvellä Sälinkään rannalla;
• Nurmijärvellä: Vaaksinjärven rannalla, Herustenjärven rannalla, Valkjärvellä Tiiran ja Lähtelän rannoilla ja Sääksjärvellä Sääksin ja Röykän rannoilla.

Uimaveden laadusta tiedottaminen

Uimavesien vedenlaadusta tiedotetaan Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen verkkosivuilla www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi. Uimavesitulokset löytyvät myös uimarannoilta. Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen verkkosivuilta www.jarviwiki.fi.

Lisätietoa antavat Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksessa
• Terveysvalvonnan päällikkö, puh. 040 314 4711
• Terveystarkastaja Ari Antila, puh. 040 314 2254 tai etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Takaisin