Keski-Uudenmaan ympäristökeskus teki ohjeen hevostalleille

13.04.2010

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on tehnyt ympäristöasioita koskevan ohjeen alueensa hevosten pitäjille. Hevostallien ympäristöohjeeseen on koottu keskeinen hevostalleja koskeva ympäristölainsäädäntö ja sen pohjalta annetut suositukset ja ohjeet. Hevostalliohjeessa annetaan konkreettisia neuvoja mm. hevostallin sijoittamisesta, lannan varastoinnista ja käsittelystä sekä tarvittavista suojaetäisyyksistä. Lisäksi ohjeeseen on koottu hevostalleja koskevat lupa- ja ilmoitusvelvollisuudet.

Ajatus Hevostallien ympäristöohjeen laatimisesta heräsi hevostalleille tehdyillä ympäristönsuojeluviranomaisen neuvontakäynneillä. Käynneillä hevostenpitäjät kaipasivat tiivistä koottua paikallisilla tiedoilla varustettua tietopakettia hevostallien ympäristöasioista. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus toivoo, että juuri valmistuneesta ohjeesta on hyötyä käytännön tallitoiminnassa. Ympäristönsuojelun neuvontakäyntejä hevostalleille ympäristökeskus tulee jatkamaan tulevina vuosina kaikissa alueensa kunnissa.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus postittaa Hevostallien ympäristöohjeen viikolla 15 kaikille ympäristökeskuksen tiedossa oleville hevostalleille Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä ja Tuusulassa. Muut alueen hevosten pitäjät tai hevosten pitoa suunnittelevat voivat tilata opasta maksutta ympäristökeskuksesta numerosta 040 3144 728 tai sähköpostilla yaktoimisto (at) tuusula.fi. Lisäksi opas on saataville ympäristökeskuksen verkkosivuilta.

Hevostalliohje

Lisätietoja oppaasta antaa:
ympäristösuunnittelija Anu Tyni, puh. 040 3144 728

Takaisin