Jättiputken torjuntatalkoot Järvenpäässä 29.5.2013

27.05.2013

Järvenpään ympäristöyhdistys järjestää kesän ensimmäiset jättiputken torjuntatalkoot ke 29.5. klo 18 alkaen Tuusulanjärven rantatöyräällä Tervanokasta etelään. Löydät paikalle, kun kuljet lyhyen matkan Sipoontien jatkeena olevaa Tervanokantietä ja suuntaat pellonreunaa pitkin kohti rantaa.

Järvenpään kaupungin kunnossapitopalvelut toimittaa alueelle kintaita, jätesäkkejä ja lapioita, mutta omankin lapion voit ottaa mukaan. Pukeudu hyvin suojaaviin pitkähihaisiin ja -lahkeisiin vaatteisiin sekä saappaisiin.

Jättiputki on sitkeä ja todella haitallinen vieraslaji, jonka leviäminen on tärkeätä estää. Jättiputkien kimppuun on hyvä käydä nyt kun ne ovat vielä pieniä. Esiintymiä on kaupungissa muuallakin, ja jos talkoolaisia pääsee paikalle paljon, osa voi lähteä toiseen kohteeseen.

Talkoot ovat kaikille avoimia tapahtumia, joissa pääsee tekemään kouriintuntuvaa käytännön luonnonsuojelutyötä. Voit mieluusti levittää muillekin tietoa talkoista.

Talkoisiin ei tarvitse ilmoittautua ennalta, mutta suunnittelua helpottaisi, jos olisi suunnilleen tiedossa, paljonko väkeä on tulossa. Jos tiedät, että pääset tulemaan, voit lähettää viestin ympäristöyhdistyksen s-postiin info(at)jympy.fi. Jos haluat saada tietoa talkoista omaan sähköpostiisi, ilmoita sähköpostiosoitteesi.

Tavoitteena on, että tulevana kesänä päästään entistä ponnekkaammin ja isommalla joukolla vieraslajien kimppuun - keskemmällä kesää on jättipalsamien vuoro. Heinäkuun loppupuolella on taas ketotalkoot Vanhankylänniemessä. Olet tervetullut talkoisiin, vaikka vain yhdeksi tunniksi!

Lisätietoja:
Ympäristöyhdistyksen puheejohtaja Kaija Niitepõld, kaija.niitepold(at)gmail.com, puh. 050 413 9601

Takaisin