Keski-Uudenmaan uimavesien mikrobiologinen laatu hyvä

08.06.2021

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus haki 3.6.2021 uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven suurimmilta yleisiltä uimarannoilta, eli niin sanotuilta EU-rannoilta. Näytteistä tutkittiin Escherichia coli- bakteeri sekä suolistoperäiset enterokokit. Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset. Sinilevää ei rannoilla havaittu. Bakteeripitoisuudet olivat hyvin matalia.

Uimarantavesien lämpötilat vaihtelivat pääosin 16,3 - 18.3 °C välillä. Lämpimintä vesi oli Tuusulassa Häklin uimarannalla, jonka veden lämpötilaksi mitattiin 18.3 °C.  Viileintä vesi oli Saaren uimarannalla Mäntsälässä ja Tiiran uimarannalla Nurmijärvellä, missä veden lämpötila oli 16,3 °C. Näytteet otettiin viime viikon torstaina, jonka jälkeen Keski-Uudellamaalla on ollut helteistä. Nyt uimavesien lämpötilat ovat jo todennäköisesti hieman korkeampia.


Uimavesinäytteet otettiin seuraavilta järviltä ja rannoilta:

Järvenpää: Tuusulanjärvi, Tervanokan uimaranta

Tuusula: Häklin ja Urheilupuiston lammet sekä Rusutjärvi, Hiekkarannankujan ranta

Mäntsälä: Keravanjärvi, Mäntsälän kunnan uimaranta ja Hunttijärvi, Saaren uimaranta

Nurmijärvi: Sääksjärvi, Sääksjärven uimaranta ja Valkjärvi, Tiiran uimaranta


Uimaveden laadusta tiedottaminen

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sivuilta www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi löytyy uimarantojen PDF-muotoinen tulostaulukko, johon uimakauden aikana otettavien vesinäytteiden tulokset päivitetään. Näytetulokset löytyvät myös uimarantojen ilmoitustauluilta.

Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämässä Järvi-meriwikissä (www.jarviwiki.fi), jonne jokainen voi merkitä myös omat sinilevähavaintonsa.

Lisätietoja antaa terveystarkastaja Pia Gummerus puh. 040 314 4722, etunimi.sukunimi(at)tuusula.fi

 

Uimarantojen vesien laatu oli kesäkuun alussa vaatimusten mukainen kaikilla tutkituilla rannoilla.

Kuva: Uimarantojen vesien laatu oli kesäkuun alussa vaatimusten mukainen kaikilla tutkituilla rannoilla.

Takaisin