Luonnonsuojelun edistäjiä palkitaan - ympäristöpalkinto Selen Raiskilalle ja kunniamaininta Ilona Toivaselle

05.06.2018

Nurmijärven Luonto ry:n puheenjohtaja Selen Raiskilalle myönnetään Keski-Uudenmaan ympäristöpalkinto luonnonsuojelun hyväksi tehdystä työstä. Ympäristöpalkinnon kunniamaininnan saa Tuusulan kunnanvaltuutettu Ilona Toivanen aktiivisuudestaan edistää uusien luonnonsuojelualuiden perustamista Tuusulan kuntaan. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta halusi vuonna 2018 palkita yksityisen henkilön, yrityksen tai yhteisön, joka on edistänyt toiminnassaan luonnonsuojelua. Palkinnot luovutetaan tilaisuudessa, joka järjestetään 18.6.2018 Nurmijärvellä.

Ympäristöpalkinnon saaja Selen Raiskila toimii aktiivisena esimerkkinä

Selen Raiskila on toiminut Nurmijärven Luonto ry:n puheenjohtajana vuodesta 2015 alkaen. Selen on innostunut ja aktiivinen puheenjohtaja, joka osaa kannustaa myös muita toimimaan luonnon puolesta. Selenin johdolla yhdistys on saanut paljon lisää uusia jäseniä ja aktiivisia toimijoita – hän on järjestänyt mm. luontoretkiä ja -tapahtumia, tehnyt maastokartoituksia ja antanut lausuntoja eri hankkeista. Selen tekee arvokasta vapaaehtoistyötä, joka kertoo aidosta omistautumisesta luonnonsuojelulle ja luonnon hyväksi toimimiselle.

Kunniamaininnan saaja on edistänyt toiminnallaan arvokkaiden luontoalueiden suojelua

Ilona Toivanen on Tuusulan kunnanvaltuutettu (vihr.), joka aktiivisuudellaan aikaansai valtuustoaloitteen Suomi100-luonnonsuojelualueiden perustamisesta Tuusulan kuntaan. Aloitteen johdosta, jonka allekirjoittivat useat valtuustojäsenet, Tuusulan kunta suojeli lähes 100 hehtaarin edestä arvokkaita metsä- ja suokohteitaan. Suojelupäätös on merkittävä Tuusulan kunnalle, sillä edellinen luonnonsuojelualue on perustettu kunnan maalle 30 vuotta sitten.

Ympäristöpalkinto kannustaa ympäristönsuojeluun

Ympäristöpalkinnolla Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta haluaa kannustaa eri tahoja ympäristön kannalta esimerkilliseen ja ansiokkaaseen toimintaan. Palkinnon teema oli tänä vuonna luonnonsuojelun edistäminen. Ehdotuksia palkinnon saajasta ympäristölautakunta sai kuusi. Palkintoraatina toimi Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ohjausryhmä, jonka ehdotuksesta lopullisen päätöksen teki ympäristölautakunta.

Aiemmin Keski-Uudenmaan ympäristöpalkinnon pääpalkinnon ovat saaneet Mäntsälän viljelijä Ilari Sundberg (2017), keravalainen suutari- ja second hand -liike Kenkäkingi (2016), Mäntsälän kunnan päiväkoti Amanda (2015) ja Tuusulanjärven vesiensuojeluyhdistys ry (2014). Kunniamaininnan ovat aiemmin saaneet Mäntsälän viljelijät Petri Kauppinen ja Pekka Nummela (2017), mäntsäläläinen Nivos Oy (2016) sekä Nurmijärven Arkadian yhteislyseo ja lehtori Mika Sipura (2015).

Lisätietoja asiassa antaa ympäristösuunnittelija Mia Honkanen, puh. 040 314 4729, etunimi.sukunimi@tuusula.fi.

 

 

Takaisin