Ohjeita elintarvikeyrityksille koronaviruksen varalta

24.03.2020

Ohjeita elintarvikeyrityksille koronaviruksen varalta

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus suosittelee seuraavien toimintatapojen käyttöönottoa elintarvikkeiden myynti- ja tarjoilupaikoissa koronavirusepidemian vuoksi

Elintarvikkeiden myynti

  • salaattibaaritoiminta, pakkaamattomien irtokarkkien myynti ja vastaava kuten itsepalvelussa oleva sushibaaritoiminta suositellaan keskeytettäväksi ja myymään tuotteet mahdollisuuksien mukaan pakattuna tai palvelumyyntinä
  • paistopistetuoteet suositellaan pakattavaksi valmiiksi henkilökunnan toimesta
  • asiakkaiden koskettamat pinnat kuten ostoskärryjen kahvat, ostoskorit, maksupäätteet, itsepalvelukassat ja vaa`at puhdistetaan tehostetusti

Elintarvikkeiden tarjoilu

  • seisovan pöydän kattauksista siirtrytään ruuan valmiiseen annosteluun
  • leivonnaiset ja vastaavat suositellaan myytävän pakattuina tai henkilökunnan toimesta
  • käsienpesupisteet (myös asiakkaiden) varustetaan kertakäyttöisillä paperipyyhkeillä ja nestesaippualla
  • aterimet annetaan henkilökunnan toimesta
  • asiakaspaikkoja vähennetään niin, että asiakaspaikkojen välillä on vähintään metri
  • asiakkaiden koskettamat pinnat kuten maksupäätteet ja wc-ovien kahvat puhdistetaan tehostetusti

Lisätietoja

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, terveysvalvonta

                 

Takaisin