Uimavesien laatu Keski-Uudellamaalla 21.7.2011

25.07.2011

Uimavesinäytteiden tulokset

Uimavesinäytteet otettiin Tuusulan kunnan, Järvenpään kaupungin ja Mäntsälän kunnan alueilta 21.7.2011 ns. pieniksi uimarannoiksi (eli alle 100 kävijää vuorokaudessa) luokitelluilta rannoilta.

Näytteet otettiin Tuusulan kunnan alueella Jokelan ja Kellokosken, Järvenpäässä Vanhankylänniemen, Mäntsälässä Keravanjärven, Sääksjärven, Sahajärven, Hautjärven, Kilpijärven, Onkimaan, Levannon ja Nummisten uimarannoilta. Näytteistä tutkittiin suolistoperäiset enterokokit ja Escherichia coli -bakteerit.

Kaikki tutkitut uimavedet täyttivät Sosiaali- ja terveysministeriön asettamat laatuvaatimukset eli olivat laadultaan hyviä, lukuun ottamatta Nummisten Mustijoen uimapaikkaa. Ko. rannasta otetaan uudet näytteet, joiden tutkimustulokset valmistuvat ensi viikon alussa. Kirjalliset uimaveden tutkimustulokset toimitetaan rannoille rannan ylläpitäjien toimesta.

Uimavesien lämpötilat vaihtelivat näytteiden ottohetkellä +22 ja + 25 asteen välillä.
EU-rannoiksi luokiteltujen uimarantojen (yli 100 kävijää päivässä) seuraava näytteenotto on tämän viikon lopulla.

Sinilevätilanne

Sinilevähavaintoja on tehty seuraavissa uimapaikoissa:

- Tuusula: Urheilupuisto, Häkli, Rusutjärvi, Tuusulanjärvi
- Järvenpää: Tervanokka, Vanhankylänniemi
- Mäntsälä: ei sinilevähavaintoja

Rannoille, joissa sinilevähavainnot on tehty, on asetettu varoituskyltit. Uintikieltoa rannoille ei aseteta levän esiintymisen vuoksi. Levän esiintyminen voi vaihdella nopeastikin tuulen ja sateen vaikutuksesta.

Lisätietoja:

Elintarviketarkastaja Tarja Pilvilä, puh 040 314 2255, elintarviketarkastaja Tuula Ylönen (paikalla 7.8.2011 alkaen), puh 040 314 4723  ja terveysvalvonnan päällikkö Miia Suurkuukka p. 040 314 4711.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus 

Takaisin