Vähä-Muorin pohjavesialueen vesinäytteiden tulokset ovat valmistuneet

10.06.2016

Toukokuun lopussa Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen tietoon tuli lähdevesipakkaajan kaivoveden pilaantuminen Vähä-Muorin pohjavesialueella. Vesinäytteestä oli löydetty bensiinin lisäaineina käytettäviä TAME ja MTBE -yhdisteitä. Tämän johdosta Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen terveysvalvonta haki vesinäytteitä myös muista alueen kaivoista. Näytteitä otettiin vesipakkaamon kaivon lisäksi kuudesta muusta alueen kaivosta. Yhteensä näytteitä otettiin kahdeksan. Näytteistä tutkittiin haihtuvat orgaaniset yhdisteet (mukaan lukien TAME ja MTBE). Ainoastaan vesipakkaamon näytteistä löytyi edelleen vähäisiä määriä MTBE ja TAME -yhdisteitä. Muista alueen kaivosta ei todettu ko. yhdisteitä.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristövalvonnan alueelle tekemissä tarkastuksissa ei ole pystytty paikantamaan selvää päästölähdettä. Ympäristövalvonta jatkaa yhdessä ELY-keskuksen kanssa asian selvittämistä.

Lisätietoja antavat terveysvalvonnan päällikkö Miia Suurkuukka puh. 040 314 4711 ja ympäristövalvonnan päällikkö Katariina Serenius puh. 040 314 4732, etunimi.sukunimi@tuusula.fi

 

Takaisin