Ilmastotyö KUUMA-kunnissa etenee - kuntien toinen ilmastokatsaus on valmistunut

10.01.2012

KUUMA-kuntien toinen ilmastokatsaus on ilmestynyt. Ilmastokatsauksessa esitellään KUUMA-kuntien ilmastotyön etenemistä ja Keski-Uudenmaan strategisen ilmasto-ohjelman toteutumista.

Ilmastokatsauksen keskeistä sisältöä ovat kannustavat esimerkit siitä, miten kunnissa parannetaan rakennusten energiatehokkuutta, korvataan vanhaa katuvalaistusta uusilla ja energiaa säästävillä valaisimilla (esim. LED-valot) ja kasvatetaan uusiutuvan energian osuutta energian tuotannossa ja käytössä. Katsauksessa kerrotaan myös ekotehokkuuden edistämiseen tähtäävistä hankkeista ja tapahtumista sekä alue- ja liikennesuunnittelun keinoista, joilla lisätään joukkoliikenteen suosiota ja saavutettavuutta eri kunnissa ja KUUMA-alueella.

Ensimmäinen ilmastokatsaus ilmestyi viime keväänä, ja jatkossa katsaus ilmestyy yhdestä kahteen kertaa vuodessa. Katsauksen julkaisemisesta vastaa seudullinen ilmasto-ohjelman seurantaryhmä. Seurantaryhmän tehtävänä on edistää ilmasto-ohjelman tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutusta ja kuntien välistä yhteistyötä. Seurantaryhmässä ovat edustettuina kaikki kymmenen nykyistä KUUMA-kuntaa: Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Myös Uudenmaan liitolla ja energiayhtiöillä on ryhmässä edustaja.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Tapani Hänninen, 040 314 4719, tapani.hanninen@tuusula.fi

Takaisin